Kies je voor elektrische hoofd- of bijverwarming?

Radiatoren op elektriciteit worden onder andere onderverdeeld of ze toegepast worden als hoofdverwarming of gebruikt worden om sporadisch een ruimte op te warmen. Wanneer kies je voor hoofdverwarming of bijverwarming?
Elektrische hoofdverwarming Elektrische bijverwarming
Elektrische accumulatoren O O
Elektrische convectoren O O
Elektrische handdoekradiator X O
Elektrische olieradiator X O

Elektrische radiatoren als hoofdverwarming

Heb je door omstandigheden niet de mogelijkheid om als hoofdverwarming een traditionele cv-ketel op een organische brandstof zoals gas of mazout te gebruiken, dan kan je opteren voor elektrische radiatoren die fungeren als enige verwarming. Meestal worden elektrische accumulatoren geplaatst als hoofdverwarming. Ze hebben de eigenschap om trager hun warmte af te geven dan convectoren.

Ten opzichte van bijverwarming, zullen de meeste toestellen een stuk zwaarder zijn en veel meer vermogen moeten opwekken. De prijs per toestel is een stuk hoger dan de bijverwarming. Ten slotte wordt aangeraden om de hoofdverwarming te combineren met zonnepanelen.

Toepassing elektrische radiators als hoofdverwarming

Elektrische radiatoren als bijverwarming

Verwarm je momenteel alle grote ruimtes van je huis of kantoorruimte reeds met een traditionele cv-ketel op gas of mazout maar je wenst een extra ( bestaande ) ruimte te verwarmen zonder veel breek- en kapwerk zoals een aanbouw of veranda? Het vermogen van jouw vloerverwarming is net te laag bij extreme koude? De hobbyruimte onder het dak wordt niet warm genoeg? Dan kan je opteren voor de plaatsing van elektrische convectoren of elektrische radiators. In de badkamer plaats je dan het best een wandconvector of elektrische handdoekradiator.

Convectoren of infraroodverwarming heeft de eigenschap om een ruimte zeer snel op te warmen, op voorwaarde dat deze niet te groot is, goed geïsoleerd is en sporadisch wordt gebruikt.

Toepassing elektrische radiatoren als bijverwarming

Prijzen vergelijken

Ben je op zoek naar elektrische verwarming maar je weet niet goed wat waar te plaatsen? Je bent op zoek naar de prijs van elektrische hoofdverwarming en de prijs van elektrische bijverwarming? Vraag dan via onze site een gratis en vrijblijvende offerte aan. Je ontvangt een prijsindicatie van jouw ideale installatie.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte