Elektrische badkamerradiatoren

Indien je op zoek bent naar een bijverwarming voor de badkamer, kan zijn er een aantal mogelijkheden. Welke elektrische radiatoren voor badkamers bestaan er en wat kosten ze?

Wanneer is elektrische verwarming geschikt voor badkamers

Verwarmen op elektriciteit voor de badkamer is perfect mogelijk aangezien het om een vrij kleine ruimte gaat die je maar sporadisch of op een bepaald uur van de dag nodig hebt. Het is de ideale aanvulling of bijverwarming van je bestaande verwarming op gas of mazout of vloerverwarming.

Soorten elektrische verwarming via radiatoren

Over het algemeen zijn er 3 soorten radiatoren waaruit je kan kiezen. Aangezien het meestal om een kleine ruimte gaat, kies je het best voor elektrische bijverwarming:

Elektrische badkamer convectoren

Elektrische convectoren zien er uit als gewone radiatoren maar worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Ze bieden in de badkamer convectiewarmte. Dankzij de badkamerconvector wordt koude lucht onderaan het toestel opgewarmd om vervolgens bovenaan warme lucht uit te blazen. Elektrische convectoren kunnen zowel vrijstaand als vast tegen de muur opgehangen worden. Lees meer over elektrische convectoren

Elektrische handdoekradiatoren

De laatste soort radiatoren voor badkamers zijn de handdoekradiatoren. Zij combineren het praktische met het functionele: verwarmen en drogen. Er bestaan tal van soorten elektrische handdoekradiatoren. Zo heb je zuivere elektrische handdoek radiatoren of gemengde elektrische handdoek radiatoren. De gemengde de radiator gebruikt in de winter het warm water van de cv-ketel en gebruikt tijdens de zomermaanden elektriciteit om haar water op te warmen.

Er bestaan ook de zogenaamde ventilo-handdoekradiatoren. Deze zijn onderaan met een kleine ventilator uitgerust om de elektrisch opgewarmde lucht te verspreiden in de badkamer. Lees meer over elektrische handdoekradiatoren

Elektrische olieradiatoren

Een derde soort verwarmingsradiator is de olieradiator. Men noemt ze ook wel “elektrische vuurtjes”. Je kan ze gewoon in het stopcontact steken om ze laten werken je elektriciteitsnet. Het voordeel van deze badkamerradiatoren is dat ze makkelijk te installeren zijn en mobiel zijn waardoor je ze ook in andere ruimtes kan gebruiken. Het nadeel is het verbruik en het beperkt vermogen om iets grotere badkamers te verwarmen en het verbruik aan elektriciteit.

Alternatieven

Naast het type “radiator” kan je ook nog opteren om de badkamer te verwarmen met stralingspanelen, infraroodverwarming of warmteblazers.

Prijs elektrische badkamerverwarming

Soort badkamerradiator Richtprijs
Elektrische convector - Mobiel € 20 - € 100
Elektrische convector - Vast € 500 - € 1.000
Elektrische handdoekdroger € 150 - € 1.200
Elektrische olieradiator € 50 - € 120

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte