Elektrische radiatoren kopen

Vooraleer je overgaat tot de aankoop en installatie van elektrische verwarming via radiatoren, zijn er een aantal zaken die jouw keuze zullen bepalen.

Elektrisch verwarmen of niet?

Eerst en vooral dien je je af te vragen of elektrische verwarming eigenlijk wel de beste optie is om jouw huis of kantoor te verwarmen. Kies je niet beter voor traditionele cv-ketel op gas of een mazoutketel? Er zijn een aantal criteria die je helpen om de juiste keuze te maken. Lees hier: "Kies je voor gewone radiatoren met cv-ketel of elektrische radiatoren?"

Elektrische hoofd- of bijverwarming

Welke radiatoren je koopt, hangt ook grotendeels af of je ze plaatst als hoofd- of bijverwarming. Lees onze tips welke soort radiatoren geschikt zijn als hoofd- of bijverwarming.

Prijs elektrische radiatoren

Uiteraard speelt het budget dat aan elektrische verwarming uitgegeven kan worden een grote rol of je al dan niet overgaat tot de aankoop voor een nieuwe installatie of de renovatie van een bestaande installatie. Raadpleeg via onze website de richtprijzen van de aankoop en plaatsing van elektrische radiatoren, uitgevoerd door professionele installateurs. Zijn de radiatoren te duur, dan dien je uit te kijken naar een ander alternatief.

Hoeveel radiatoren heb je nodig?

Het aantal radiatoren dat je nodig hebt is afhankelijk van het benodigd vermogen. Een aantal criteria zoals grootte van de ruimte, het warmteverlies van de ruimte, ligging… zullen het minimum vermogen bepalen. In bepaalde gevallen opteer je best tot de aankoop van verschillende radiatoren per ruimte. Zo kan het ook zijn dat bijvoorbeeld de afmetingen te groot zijn voor de voorziene plaats. Lees onze tips die bepalen hoeveel radiatoren je nodig hebt.

Accumulatiewarmte of convectiewarmte

Je kan kiezen tussen elektrische convectieverwarming. Deze groep wordt ook wel directe verwarming genoemd en eerder geschikt voor de snelle opwarming van kleine ruimtes. Accumulatoren zijn duurder, energiezuiniger en eerder geschikt voor de langdurige opwarming van grote ruimtes. Lees hier het verschil tussen elektrische convectiekachels en accumulatiekachels.

Kies het juiste merk

In België zijn er een aantal fabrikanten die elektrische radiatoren aanbieden die geschikt zijn als hoofd- en bijverwarming van woningen, kantoren, vakantieverblijven... Elk merk biedt een aantal soorten radiatoren ( accumulatie vs convectie ) aan die verschillen qua vermogen, ligging ( staand / liggend ), kleur & design, en die geschikt zijn voor bepaalde ruimtes. Zo opteer je in een badkamer beter voor een elektrische handdoekradiator en voor in de leefruimte een horizontale elektrische designradiator… Wij geven een handig overzicht van de meest geplaatste merken van elektrische radiatoren in België.

Het oog wil ook wat

De meeste elektrische radiatoren worden zichtbaar in het interieur geplaatst, logisch dat ze perfect in jouw interieur moeten passen. Daarom bestaan er zeer veel uitvoeringen die aan jouw eisen zullen voldoen, je hebt de keuze tussen:

Heb je je oog laten vallen op een mooie elektrische radiator, ga dan na welke maximaal vermogen deze heeft en of deze geschikt is voor jouw te verwarmen ruimte.

Functionaliteiten

Bepaalde opties en functionaliteiten kunnen voor jou de doorslag geven om een bepaald type te plaatsen op niet. De belangrijkste opties zijn:

  • Anti-vorst functie of vorstvrije functie;
  • Ingebouwde digitale thermostaat;
  • Oscillatiefunctie;
  • Digitale display;
  • Ecodesign 2018;
  • Gebruiksgemak m.b.t. verplaatsen van het toestel; ( wiel / handgreep )
  • WIFI en APP;
  • Omval- en oververhittingsbeveiliging;
  • ...

Offertes vergelijken = prijzen vergelijken

Uiteraard kan je een idee hebben van de richtprijzen maar hoeveel kost de uiteindelijke plaatsing van elektrische radiatoren in jouw woning of kantoor? Elke situatie is anders. Enkel als je een juist beeld hebt van de totale kosten, kan je pas beslissen of je overgaat tot aankoop of niet. De beste optie om exact te weten wat ze kosten, is offertes vergelijken. Onze website biedt een gratis dienst aan om de prijzen van elektrische radiatoren te vergelijken.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte