Prijs elektrische radiatoren

Wat kosten elektrische radiatoren en welke criteria zullen de prijs van de installatie van elektrische verwarming bepalen?

Bijverwarming of hoofdverwarming

Prijs elektrische convectoren en accumulatoren

Als je elektrische verwarming kiest als bijverwarming van een slaapkamer of badkamer, dan heb je meestal genoeg aan 1 toestel zoals een elektrische convector. Je dient hier rekening te houden met een gemiddelde kost van € 150 - € 450 per verwarmingselement. Wie wat meer vermogen nodig heeft, kiest het best voor een elektrische accumulatieverwarming. De prijs voor 1 accumulator ligt tussen € 600 - € 2.000.

Prijs elektrische handdoekradiator

Een standaard witgelakte elektrische handdoekradiator koop je al snel vanaf € 150 - € 300. Wie een design handdoekradiator zoekt of een moderne elektrische handdoekradiator, mag je op een kost rekenen tussen € 500 - € 2.500. De inox buizenradiatoren zijn het duurst en kunnen voorzien worden van een extra ventilator.

 

Prijs volledige elektrische installatie

Kies je elektrische verwarming als hoofdverwarming, dan is een combinatie van convectoren, accumulatoren en zonnepanelen een goed idee. De grootte van de te verwarmen ruimtes in huis of kantoor en het aantal toestellen zal de totale kostprijs grotendeels bepalen. Om een gemiddelde woning uit te rusten met elektrische hoofdverwarming, mag je toch rekenen op een gemiddeld kost tussen € 12.000 - € 20.000 voor de volledige installatie.

Wat zal de prijs bepalen?

Convectiewarmte of accumulatiewarmte

Een eerste prijsbepalende factor is de keuze tussen accumulatiewarmte of stralingswarmte. Een accumulator is tot 3x duurder dan een convector maar is wel een stuk meer energievriendelijk omdat deze op nachttarief zijn warmte opneemt. Lees hier onze tips welke soort verwarming je het best kiest.

 

Totaal vermogen radiatoren

Belangrijk te weten is hoeveel vermogen je minimaal dient te hebben om een bepaalde ruimte op te warmen. Hoe meer vermogen, hoe duurder de installatie. Je mag rekenen op een meerprijs van € 200 - € 300 per 1.000 Watt extra vermogen. Soms is het interessanter om verschillende radiatoren te plaatsen die samen genoeg vermogen leveren i.p.v. 1 toestel te plaatsen met zeer veel vermogen. Lees hier onze tips hoe je het vermogen berekent.

Installatiekosten

Je hebt enerzijds de kosten voor de aanschaf van de elektrische radiatoren, maar je mag niet de kost van de installatie vergeten. Een eenvoudige elektrische convector kan je makkelijk zelf op de vloer plaatsen of tegen de wand hangen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. De kost voor het plaatsen van elektrische accumulatoren, daar dien je wel rekening mee te houden. Door het grote gewicht is een installatie door een ervaren vakman aanbevolen. De installateur zal het toestel in rekening brengen, maar ook zijn verplaatsingskosten, kosten voor aansluitingen en bekabeling en de werkuren.

Merken vergelijken

Elke fabrikant van elektrische radiatoren heeft zijn eigen toestellen. Vergelijk de prijslijst van de verschillende toestellen. Vergelijk goed het vermogen en de verschillende opties die al dan niet in de prijs zijn inbegrepen. Is er al dan geen thermostaat aanwezig, kan je het verwarmingstoestel van op afstand regelen via Wifi… Ontdek hier een overzicht van de meest geplaatste merken.

Prijs elektrische convectoren

Vermogen Richtprijzen*
Wandmodel - 1.000 Watt € 150 - € 200
Wandmodel - 2.000 Watt € 200- € 250
Wandmodel - 3.000 Watt € 250 - € 300

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief installatiekosten.

Prijs elektrische accumulatoren

Vermogen Richtprijzen*
Vloermodel - 2.000 Watt Vanaf € 600
Vloermodel - 3.000 Watt € 800 - € 1.100
Vloermodel - 5.000 Watt € 1.050 - € 1.500
Vloermodel - 6.000 Watt € 1.200 - € 1.750
Vloermodel - 7.000 Watt € 1.500 - € 2.000

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief installatiekosten.

Prijs elektrische bijverwarming

Soorten Richtprijzen*
Warmteblazer Vanaf € 50
Infraroodverwarming Vanaf € 80
Stralingspaneel Vanaf € 150
Olieradiator Vanaf € 50

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief installatiekosten.

Vergelijk altijd de prijzen voor je kiest

Vooraleer je in zee gaat met een installateur van elektrische verwarming vraag je het best een aantal offertes aan. Een professionele vakman zal een diagnose maken van jouw bestaande of nieuwe woning, het vermogen berekenen en een voorstel opmaken hoeveel en welke toestellen waar geplaatst zullen worden. Via onze website kan je tot 4 gratis offertes aanvragen. Je komt in contact met de beste vakmannen aan de beste prijs. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte