Elektrische verwarming kantoorruimte

Ook kantoren, vergaderzalen, receptieruimte... kunnen elektrisch verwarmd worden. Wij geven een overzicht de soorten de elektrische kantoorverwarming.

Voordeel elektrische verwarming voor kantoren

Meestal wordt voor het verwarmen van werkruimtes gekozen voor een traditionele cv-ketel op gas of mazout. Toch biedt elektrische verwarming voor kantoren een groot aantal voordelen, denk maar aan:

  • Snelle opwarming kleine kantoren;
  • Afzonderlijk instelbaar en bedienbaar;
  • Geen breek- en kapwerk;
  • Geen onderhoudskosten;
  • Grote keuze verwarmingstoestellen;
  • Gunstige prijs;
  • ...

Soorten elektrische verwarming voor werkplaatsen

De ideale werktemperatuur ligt ergens tussen 22° en 24° Celsius maar is voor iedereen anders. De luchtvochtigheid ligt ergens tussen 40 en 60 procent. Mensen die op kantoor werken zitten veel stil, daarom zal een daling van de temperatuur in de kantoorruimte, vergaderruimte of kitchenette al snel als onbehaaglijk aanvoelen. Om de ideale temperatuur te bereiken zijn er 2 mogelijkheden: elektrische hoofdverwarming en elektrische bijverwarming voor kantoren.

Elektrische accumulatoren voor kantoren

Indien voor elektrische hoofdverwarming gekozen wordt, opteert men het best voor elektrische accumulatoren. Deze verwarmingstoestellen zijn ideaal om grote kantoorruimtes te verwarmen. Ze maken ‘s nachts gebruik van het elektriciteitsnet om hun kern van steen op te warmen. Overdag geven ze hun warmte vrij. Accumulatoren zijn geschikt voor grote ruimtes omdat ze een stuk meer vermogen hebben dan convectoren. Accumulatoren worden door hun gewicht meestal op de grond geplaatst.

Elektrische convectoren voor kantoren

Dient men kleine kantoorruimtes te verwarmen of is er reeds een hoofdverwarming aanwezig, dan plaats je het best elektrische bijverwarming in de vorm van elektrische convectoren of elektrische radiatoren. Het voordeel is dat ze de ruimte zeer snel opwarmen tot de gevraagde temperatuur. Dankzij een ingebouwde thermostaat krijg je altijd de gevraagde warmte op kantoor zonder te veel elektriciteit te verbruiken. Convectoren kunnen zowel op de werkvloer als tegen de kantoorwand opgehangen worden en zijn verkrijgbaar in een aantal modellen zoals kolomconvectoren, horizontale of liggende convectoren.

Elektrische stralingspanelen

Elektrische stralingspanelen geven hun warmte af dankzij ingebouwde infrarood verwarming. De panelen worden ook zowel tegen de wand als tegen of in het vals plafond van de bureauruimte geplaatst. De panelen zijn interessant omdat ze geen plaats innemen tegen de wand of voor het raam en dankzij hun gelijkmatige warmteafgifte aan de werkplaats. De panelen kenmerken zich door hun beperkte dikte ( +/- 10cm ) en door hun laag vermogen waardoor ze het best als bijverwarming gebruik worden, naast een traditionele verwarming.

Vermogen volgens oppervlakte kantoorruimte

Verwarmbare oppervlakte kantoor Verwarmbaar volume kantoor Vermogen
8-14 m² 20-25 m³ 1.000 Watt
12-18 m² 30-45 m³ 1.500 Watt
16-22 m² 40-55 m³ 2.000 Watt
20-26 m² 50-65 m³ 2.500 Watt
24-32 m² 60-80 m³ 3.000 Watt

Designradiatoren voor kantoren

Trendy kantoren worden het best uitgerust met trendy elektrische radiatoren. Kies daarom voor design radiatoren. Deze zijn vervaardigd in inox of aluminium of in een RAL-kleur.

Prijs elektrische kantoorverwarming

De prijs wordt o.a. bepaald door het type radiator, het model, het vermogen en hoeveel radiatoren je nodig hebt. We raden je aan om eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Een deskundig expert zal je vrijblijvend de beste radiatoren voorstellen om jouw kantoorruimte te verwarmen. Bovendien krijgt je een goed idee wat het kost om een werkplaats voldoende te verwarmen.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte