Elektrische verwarming studio & studentenkamer

De meeste mensen die op kot gaan of in een studio wonen, wensen een aangename warme ruimte om in te kunnen leven en studeren. Tijdens koudere dagen kan het al eens voorvallen dat de huidige verwarming niet voldoet of dat gewoon niet meer werkt. Een kleine woonruimte elektrisch verwarmen kan in bepaalde gevallen een goede keuze zijn.

Elektrische verwarming voor studentenkamers is een ideale keuze aangezien de te verwarmen ruimtes meestal niet zo groot zijn. Ook voor wie de kamers verhuurt, is het eenvoudig het verbruik in kaart te brengen aangezien er met afzonderlijke tellers gewerkt kan worden. Elke elektrische radiator werkt per studio of studentenkamer op een afzonderlijk circuit.

Soorten elektrische verwarming voor studentenkamers

Heb je te maken met kleine ruimtes zoals een kleine slaapkamer, keuken of leefruimte... dan opteer je het best voor kleine elektrische convectoren. Ze wegen niet veel, nemen niet veel plaats in en zijn makkelijk te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact of elektrische voeding.

Aan de hand van het te verwarmen volume, kan je het totaalvermogen van de radiatoren berekenen. Indien je per toestel te veel vermogen zou nodig hebben, is het perfect mogelijk om een paar convectoren te plaatsen om zo het vermogen te delen. Uiteraard die je er wel de plaats voor te hebben in je studio.

Studentenkot of studio zuinig verwarmen

Elektrische convectoren hebben geen al te beste reputatie als het om stroomverbruik gaat. Toch zijn ze interessant als je ze goed gebruikt. Plaats daarom altijd energievriendelijke radiatoren met ingebouwde thermostaat. Dankzij de thermostaat zal er geen onnodig verbruik plaatsvinden en leveren de radiatoren een optimaal rendement.

Het grote voordeel is dat je eventueel meerverbruik t.o.v. traditionele cv-verwarming opvangt doordat je geen zware kosten moet maken om leidingen en buizen te installeren. Elektrische radiatoren vragen geen onderhoud en jaarlijkse inspectiekosten. Ze gaan zelfs 10 jaar of langer mee. Het enige wat kan wijzigen is de prijs per kWh. Af en toe de goedkoopste energieleverancier kiezen is dus de boodschap. Kies indien mogelijk voor elektrische verwarming die op nachttarief werkt.

Ook belangrijk is dat de ruimte voldoende geïsoleerd is om warmteverliezen te voorkomen. Koudebruggen zorgen voor onnodig verbruik van elektriciteit. Vergeet nooit om een kot voldoende te verluchten.

Vrijstaand of wandmodel

Er bestaan 2 types elektrische radiatoren: wandmodellen of wandconvectoren en mobiele radiatoren of vrijstaande convectoren. Wandmodellen kan je gewoon aan de muur van de studentenkamer hangen of onder het raam. De mobiele modellen kan verplaatsen, deze zijn uitgerust met wieltjes of steunpoten.

Tip: probeer altijd een verwarmingselement op de koudste plaats van de kamer te hangen.

Prijs elektrische radiatoren

De prijs wordt o.a. bepaald door het type radiator, het model, het vermogen en hoeveel radiatoren je nodig hebt. We raden je aan om eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Een deskundig expert zal je vrijblijvend de beste radiatoren voorstellen om jouw studio of studentenkamers te verwarmen. Bovendien krijgt je een goed idee wat het kost om studentenkamers voldoende te verwarmen.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte