Elektrische convectoren

Wat zijn elektrische convectoren?

Elektrische convectoren zijn eigenlijk gewone radiatoren die op elektriciteit werken en zijn al vanaf 500 Watt verkrijgbaar. Ze geven convectiewarmte af. De warmte die je ervaart is stralingswarmte waardoor de warmste plaats meestal rond het toestel ligt. Eigen aan deze soort radiatoren is dat ze de koude lucht aantrekken, opwarmen en vervolgens aan de ruimte vrijgeven. Elektrische convectoren worden zowel als hoofd- als bijverwarming geplaatst en zijn geschikt voor tal van toepassingen in kleine ruimtes zoals de slaapkamer, hal, wc, veranda en badkamer... Je kan ze het best combineren met zonnepanelen of je kiest het beste voor zuinige convectoren.

Voordeel elektrische convectoren 

  • snelle opwarming van de ruimte;
  • milieuvriendelijk;
  • geen onderhoud;
  • licht en snelle plaatsing;
  • vee modellen en types;
  • geschikt voor kleine en middelgrote ruimtes;
  • goedkoop;
  • ...

Soorten elektrische convectoren

Elektrische wandconvectoren

Wandconvectoren zijn elektrische verwarmingstoestellen die voor of tegen de wand worden gemonteerd. Ze worden ook wel vaste convectoren genoemd omdat ze een permanente plaats krijgen. Muurconvectoren zijn verkrijgbaar in tal van afmetingen, types en modellen.

» Elektrische wandconvectoren

Elektrische paneelconvectoren

Onder de elektrische convectoren vallen de elektrische paneelradiatoren. Ze zijn voorzien van een vlakke of geribde frontplaat en ze gebruiken elektriciteit om op te warmen om vervolgens de warmte weer vrij te geven aan de ruimte.

» Elektrische paneelconvectoren

Elektrische badkamerconvectoren

Badkamers elektrisch verwarmen geschiedt meestal dankzij een bijverwarming. De verwarmingstoestellen zijn badkamerradiatoren in de vorm van convectoren, handdoekradiatoren, infraroodverwarming en elektrische kachels of blazers.

» Badkamerradiatoren

Elektrische designconvectoren

Het oog wilt ook wat. Kies daarom voor een stijlvolle radiator in de leefruimte of in de badkamer. Er bestaan tal van verschillende soorten designradiatoren om te plaatsen in moderne en trendy kamers. Wat denk je van een aluminium of inox radiator of een mooi gelakte radiator?

» Designradiatoren

Elektrische kolomconvectoren

Kolomradiatoren zijn gewone elektrische radiatoren die in kolommen zijn opgebouwd. In tegenstelling tot paneelradiatoren zijn ze zijn zeer retro omdat de kolommen gewoon zichtbaar zijn. Dankzij hun look doen ze denken aan oude gietijzeren radiatoren die vroeger geplaatst werden. Daarom zijn ledenradiatoren uitermate geschikt voor klassieke ruimtes.

» Kolomradiatoren

Prijs elektrische convectoren

Vermogen Richtprijzen*
Wandmodel - 1.000 Watt € 150 - € 200
Wandmodel - 2.000 Watt € 200- € 250
Wandmodel - 3.000 Watt € 250 - € 300

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte