Elektrische kolomradiatoren of ledenradiatoren

Kolomradiatoren zijn gewone elektrische radiatoren die in kolommen zijn opgebouwd. In tegenstelling tot paneelradiatoren zijn ze zeer retro omdat de kolommen gewoon zichtbaar zijn. Dankzij hun retrolook doen ze denken aan oude gietijzeren radiatoren die vroeger geplaatst werden. Daarom zijn ledenradiatoren uitermate geschikt voor klassieke ruimtes. Ze worden ook wel elektrische kolomradiatoren en staande radiatoren genoemd.

Soorten elektrische kolomradiatoren

Je kan kiezen uit een aantal modellen en types die geschikt zijn om te plaatsen in jouw woning of kantoor.

  • vaste horizontale & verticale kolomradiatoren;
  • vaste elektrische kolom-handdoekradiatoren;
  • mobiele kolomradiatoren;

Elektrische kolomradiators zijn elektrische radiatoren die het elektriciteitsnet gebruiken om de warmtegeleidende vloeistof die in de kolommen zit op te warmen om vervolgens de warmte terug afgeven aan de te verwarmen ruimtes. De kolommen worden gemaakt van gelast staal en geven een gezellige stralingswarmte af waar nodig. Het nadeel is het gewicht en het onderhoud. De kolommen nemen vrij veel stof op.

Toepassing elektrische kolomradiatoren

Ze kunnen zowel in utiliteitsbouw, nieuwbouw en renovatieprojecten gebruikt worden. Ze worden vooral toegepast in grote ruimtes waar meestal een bestaande hoofdverwarming aanwezig is. Daar worden ze als bijverwarming gebruikt. Gebruik je ze als hoofdverwarming in grote ruimtes, zorg dan voor voldoende vermogen of plaats meerdere radiatoren met een kleiner vermogen.

Of ze worden geplaatst in kleinere ruimtes waar ze dan eerder fungeren als hoofdverwarming. Ze kunnen geplaatst worden in tal van ruimtes zoals een klassieke woonkamer, vintage keuken, slaapkamer, hobbyruimte, veranda, klassieke oranjerie, retro badkamer enz…

Tip: gebruik elektrische radiatoren bij voorkeur in ruimtes die goed geïsoleerd zijn.

Afmetingen elektrische kolomradiatoren

De staande modellen zijn vrij smal ( 400 mm - 800 mm ) en zijn verkrijgbaar in een aantal hoogtes. ( 1800 mm x 2000 mm ) Daarom zijn ze ideaal om te plaatsen in ruimtes waar veel kasten staan of waar ramen tot op de grond komen.

Horizontale kolomradiatoren zijn vooral langer ( 400 mm - 1100 mm ) dan ze hoog zijn ( 400 mm - 600 mm ). Deze zijn vooral gemaakt om tegen de wand te plaatsen, maar ook onder een venster of voor een vensterraam.

Voorbeeldafmetingen

Horizontaal ( hxl ) Verticaal ( bxh )
600 mm x 400 mm 400 mm x 1800 mm
600 mm x 500 mm 600 mm x 1800 mm
600 mm x 600 mm 800 mm x 1800 mm
600 mm x 700 mm 400 mm x 2000 mm
600 mm x 850 mm 450 mm x 2000 mm
600 mm x 1100 mm 550 mm x 2000 mm

Elektrische badkamer kolomradiatoren

Kolomradiatoren worden ook wel eens badkamerradiatoren genoemd door hun uitgesproken verticaal karakter. Uiteraard kunnen naast verticale paneelradiatoren ook elektrische kolomradiatoren in de doucheruimte of badkamerruimte geplaatst worden. Om handdoeken te drogen en op te warmen wordt een speciale handdoekbeugel bij de radiator geleverd.

Installatie

De installatie is zeer eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is plaats en een elektrische voeding. De kolomradiatoren worden met behulp van beugels aan de muur opgehangen. Gewoon in het stopcontact steken of aansluiten aan een elektrische voeding, en je kan beginnen verwarmen.

Prijs kolomradiatoren

Soort radiator Richtprijs
Elektrische kolom designradiator - 60 x 60 cm € 450
Elektrische kolom designradiator - 160 x 25 cm € 450

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte