Elektrische radiatoren met slimme thermostaat

Goedkope elektrische verwarming? Zuinig elektrische verwarming? Dan dien je zeker en vast te kiezen voor elektrische radiatoren met thermostaat. Welke soorten bestaan er en wat kosten ze?

Elke ruimte in huis vraagt om een andere temperatuur. Zo zal de woonkamer een paar graden warmer moeten zijn dan bijvoorbeeld een slaapkamer. Ook zal het langer warmer moeten zijn in ruimtes waar we lang verblijven.

Om elke ruimte in huis of kantoor optimaal te kunnen verwarmen, is het belangrijk dat je de temperatuur per elektrische radiator kan bedienen. Dankzij de thermostaat en een digitale display heb je 100% controle over de werking van jouw elektrische radiator.

Een optimale werking zal resulteren in minder energieverbruik waardoor je elektriciteitsfactuur minder hoog zal oplopen.

Ingebouwde digitale of elektronische thermostaat

De nieuwste generatie elektrische convectoren en elektrische accumulatoren zijn uitgerust met een ingebouwde elektronische thermostaat. Deze kan zich vooraan of bovenaan het toestel bevinden. Via een ingebouwde digitale display kan je de radiator perfect individueel bedienen en monitoren. Het display geeft indien gewenst licht in het donker om een optimale bediening te kunnen garanderen.

Je kan een aantal handige functies instellen en bekijken zoals:

  • huidige kamertemperatuur aflezen;
  • instellen maximumtemperatuur kamer;
  • automatisch inschakeling convector na daling aantal graden;
  • uitgestelde werking;
  • slaapstand: het licht van het display dimt automatisch;
  • aantal wattage radiator;
  • uur & datum;
  • ventilatorstand;
  • ...

Digitale stopcontact thermostaat met ingebouwd display

Heeft u reeds verouderde elektrische convectoren of accumulatoren dan kan het zijn dat deze enkel werken met een manueel bedienbare knop waarmee je minder of meer vermogen vraagt van jouw elektrisch verwarmingstoestel. Het probleem is dat deze toestellen veel meer energie gaan verbruiken dan nodig.

Wat je hieraan kunt doen is het installeren van een digitale plug-in thermostaat die je in het stopcontact van steken. Je plaatst de digitale radiatorthermostaat in het stopcontact en plugt de stekker van jouw elektrische radiator in op de thermostaat. Op de slimme radiatorthermostaat kan je alles instellen en aflezen zonder dat je al jouw radiatoren hoeft te vervangen tenzij ze uiteraard niet meer energievriendelijk zijn. De prijs van een digitale radiatorthermostaat ligt tussen € 40 - € 60.

Draadloze WIFI radiatorthermostaat met afzonderlijk display

Wie meerdere elektrische radiatoren in huis heeft staan en meer controle of het gebruik wenst, kan opteren om op de bestaande elektrische radiatoren een digitale radiatorthermostaat te plaatsen. Deze hebben op zich geen digitaal display maar alles wordt dankzij WIFI centraal afgelezen en bedient door thermostaat met handig digitaal afleesscherm. De prijs van een 1 slimme digitale radiatorthermostaat met WIFI en digitaal scherm ligt tussen € 200 - € 300.

Je kan dan via de centrale thermostaat alle radiatoren individueel instellen op energieverbruik en gevraagde temperatuur.

App en WIFI

Wie het neusje van de zalm wenst, kan opteren voor een bediening op afstand. Jouw elektrische radiatoren worden dan op het wifi-netwerk aangesloten. De radiatoren staan in directe verbinding met jouw draadloos netwerk. Hierdoor is het mogelijk om via een speciaal ontwikkelde app alle aangesloten elektrische radiatoren op afstand te bedienen. Alles wordt beveiligd met een login en paswoord.

Via jouw smartphone of tablet krijg je een handig overzicht van alle aangesloten radiatoren en welke prestaties deze momenteel leveren. Je kan per kamer instellen wat de gevraagde temperatuur moet zijn, wat de huidige temperatuur is en je kan bijsturen waar nodig. Je kan een toestel op voorhand laten verwarmen nog voor je thuis komt. De app werkt als het ware als een op afstand beheersbare thermostaat. Je kan deze ook combineren met digitale stopcontact thermostaat.

Door het digitaal beheersen van de kamertemperatuur in combinatie met een slimme elektrische radiator wordt het mogelijk om elektrische verwarming mogelijk te maken, die niet moet onderdoen t.a.v. traditioneel verwarmen met een cv-ketel.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte