Elektrische paneelradiatoren

Onder de elektrische convectoren vallen de elektrische paneelradiatoren. Ze zijn voorzien van een vlakke of geribde frontplaat en ze gebruiken elektriciteit om op te warmen om vervolgens de warmte weer vrij te geven aan de ruimte.

Elektrische paneelradiatoren zijn verkrijgbaar als elektrische paneelconvectoren en elektrische paneelaccumulatoren.

Voordelen paneelradiatoren

De radiatoren kenmerken zich door een volledig vlak frontpaneel of een frontpaneel dat uit verschillende stukken bestaat. Dit in tegenstelling tot een radiator met lamellen of kolommen. Het paneel kan bestaan uit hoogwaardig en sterk plaatstaal en een bovenrooster uit aluminium. Het voordeel van deze radiatoren is dat ze zeer makkelijk in onderhoud zijn, in verschillende diktes en afmetingen verkrijgbaar zijn. Ze zijn ook zeer veilig daar ze geen gebruik maken van gas of elektriciteit. Bovendien zijn ze zeer makkelijk te plaatsen, er dienen geen bijkomende buiten of leidingen geplaatst te worden.

Soorten paneelradiatoren

Er zijn tal van modellen en types te koop, voor ieder wat wils om ze perfect in jouw interieur te laten passen:

  • volledig vlakke paneelradiatoren;
  • paneelradiatoren met horizontale profilering;
  • horizontale paneelradiatoren of liggende radiatoren;
  • verticale paneelradiatoren of kolomradiatoren;
  • design paneelradiatoren of moderne radiatoren;
  • kleine paneelradiatoren;
  • handdoekradiatoren met beugel;
  • zuinige paneelradiatoren;
  • ...

Toepassing vaste paneelradiatoren

De radiatoren kunnen eigenlijk bijna overal geplaatst worden, daar waar behoefte aan verwarming is. Paneelradiatoren met voldoende vermogen kunnen perfect als hoofdverwarming gebruikt worden op voorwaarde ze voldoende vermogen bezitten om een ruimte aangenaam op te warmen. Paneelradiatoren worden geplaatst in de woonkamer, slaapkamer, hal, badkamer, wc, zolder, hobbykamer, veranda, kinderkamer, vakantieverblijf enz… Maar ook in zakelijke ruimtes zoals een klein kantoor of vergaderruimte kan je ze perfect plaatsen. Wie elektrisch verwarmt moet er wel voor zorgen dat de verwarmingstoestellen in een voldoende geïsoleerde ruimte worden geplaatst. Enkel zo geniet je van een optimaal rendement en verbruik van elektriciteit. Bij voorkeur worden elektrische paneelradiatoren in kleine ruimtes geplaatst of als bijverwarming als de gewenste kamertemperatuur via een traditionele cv-ketel niet wordt behaald.

Plaatsing paneelradiatoren

Het totaal minimaal vermogen om de ruimte op te warmen zal de afmetingen van het toestel bepalen. Hoe meer vermogen, hoe groter. Hoe groter hoe moeilijker om te installeren. In een normale kamer vormt de plaatsing zeker geen probleem. Je kan de paneelradiatoren als vloermodel plaatsen indien er geen plaats aan de muur is. Maar ook als wandmodel, waarbij ze mooi horizontaal of verticaal aan de muur worden opgehangen. Plaats bij voorkeur paneelradiatoren op de koudste plaats van de kamer, zoals onder of voor een raam of een tegen een buitenmuur. Om de radiatoren te laten werken heb je enkel elektriciteit nodig. Je kan ze gewoon aansluiten op het stopcontact of ze rechtstreeks aan het elektriciteitsnet. In het laatste geval is er geen draad zichtbaar wat een mooie installatie oplevert. Je combineert ze het best met de installatie van zonnepanelen.

Beschikbare kleuren & design

De meeste geplaatste paneelradiatoren zijn wit gelakt. Maar ze zijn verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren zoals zwart of antraciet zodoende ze perfect in jouw woonkamer of kantoor passen. Wie graag moderne of design paneelradiatoren ziet kan opteren voor de plaatsing van design radiator in hoogglans of met een paneel in zwart of wit glas.

Opties

Handdoekbeugel

Vlakke paneelradiatoren die in de badkamer geplaatst worden kunnen voorzien worden van een beugel om handdoeken aan op te hangen. Zo geniet je van een mooie vlakke designradiator maar kan je toch een natte handdoek laten drogen of opwarmen.

Slimme thermostaat

Koop bij voorkeur een toestel dat uitgerust is met een slimme thermostaat. Dankzij de thermostaat stel je de gewenste kamertemperatuur in en lees je op het digitaal display af hoe warm het momenteel is. Bovendien kan je via een app en via WIFI op je smartphone of tablet aflezen hoe warm het is en kan je op afstand de bediening overnemen.

Ventilator

Sommige badkamerradiatoren zijn uitgerust met een ventilator die de warme lucht snel in de ruimte verspreidt. dit is ideaal om bijvoorbeeld een doucheruimte of badkamer zeer snel op te warmen.

Prijs paneelradiatoren

Elektrische paneelradiatoren zijn vrij goedkoop in aankoop. Een eenvoudige kleine witgelakte elektrische paneelconvector is al vanaf €150 te koop en heeft een vermogen van 1.000 Watt. De prijzen stijgen uiteraard hoe meer vermogen benodigd is om de ruimte op te warmen. Voor een vlakke designradiator met zal je snel 2 tot 3 maal meer betalen.

Gratis offerteaanvraag

Vergelijk via deze site de prijs van paneelradiatoren bij verschillende installateurs en fabrikanten. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte