Elektrische handdoekradiatoren

Een elektrische handdoekradiator combineert het praktische met het functionele. De radiator staat in voor de verwarming van de badkamer én kan gebruikt worden om handdoeken op te warmen. En dit in alle veiligheid.

Soorten elektrische handdoekradiatoren

Er bestaan een aantal soorten wandradiatoren op elektriciteit voor handdoeken en badkamers, ze zijn verschillend qua technologie.

1. Kern van vloeistof

Zuivere elektrische handdoekradiatoren

Dit soort badkamerradiator werk 100% op elektriciteit. De radiator heeft de mogelijkheid om de vloeistof die zich in de kern van de radiator bevindt dankzij een weerstand elektrisch op te warmen.

Gemengde handdoekradiatoren

Dit soort radiator is ook met een vloeistof gevuld. Gemengde elektrische handdoekradiatoren kunnen tegelijk op de centrale verwarming en het elektriciteitsnet worden aangesloten. Door deze handige combinatie kan je genieten van droge handdoeken en/of warme badkamer zelfs wanneer de centrale verwarming niet aan staat.

2. Kern van plaatmateriaal / steen

Een andere mogelijkheid is de plaatsing van handdoek convectoren of accumulatoren. Hun kern wordt elektrische opgewarmd. Deze radiatoren mogen niet afgedekt worden maar zijn voorzien van een handige beugel om de handdoeken aan op te hangen.

Blowerfunctie

Sommige modellen worden onderaan met een blower of ventilator uitgerust. Dankzij de blaasfunctie wordt de warme lucht beter en sneller in de badkamer verspreid. Lees meer over de elektrische radiator met blowerfunctie.

Vermogen handdoekradiator berekenen

Over het algemeen is 24° Celsius voldoende om een behaaglijk gevoel in een badkamer te ervaren. Om deze temperatuur te bereiken dient jouw handdoekradiator wel over voldoende vermogen te beschikken. We gaan er van uit dat we minimum 85 Watt per m3 badkamer nodig hebben.

Rekenvoorbeeld: We dienen een badkamer van 11,25 m3 ( 2500mm x 1800mm x 2500mm ) te verwarmen met een elektrische handdoekradiator. Hierbij vermenigvuldigen we 11,25 m3 x 85.

Oplossing: We hebben een minimaal een totaal vermogen van 955 Watt nodig om de badkamer te verwarmen.

Modellen

Er bestaan tal van elektrische modellen, geschikt voor elk interieur en type badkamer. Het frame en/of paneel van de radiatoren kan zowel in vlak gelakt aluminium, glas als in stralingsbuizen voorzien worden. Wie op zoek is naar een moderne elektrische radiator in de badkamer kan opteren om een mooie chromen handdoekradiator of eentje in inox.

Ook het kleurengamma is enorm groot. Populair zijn nog steeds de witte handdoekradiatoren maar rood en antraciet worden meer en meer geplaatst in moderne badkamers.

Zo bestaan er:

 • Elektrische paneelradiatoren met beugel;
 • Elektrische handdoekradiatoren met stralingsbuizen;
 • Vaste en draaibare handdoekradiatoren;
 • Staal / aluminium / inox handdoekradiatoren;
 • Horizontale & verticale kolomradiatoren;
 • Rechte en gebogen modellen;
 • Rond, ovaal en rechte stralingsbuizen;
 • Moderne & design handdoekradiatoren;

Afmetingen elektrische handdoekradiator

Welke afmeting je kiest hangt af van het vermogen dat je nodig hebt en het aantal personen die van de badkamer gebruik maken. Hoe meer personen hoe hoger het vermogen. De meeste verticale elektrische handdoekradiatoren met stralingsbuizen of vlakke plaat zijn tussen 500mm en 600mm breed. Voldoende breed om een paar handdoeken aan op te hangen. De hoogte varieert tussen 600 mm en 1800 mm.

Afmetingen verticale handdoekradiatoren( bxhxd )

 • 500 x 600 mm x 11mm
 • 500 x 900 mm x 11mm
 • 500 x 1250 mm x 11mm
 • 500 x 1700 mm x 11mm
 • 600 x 1800 mm x 11mm

Zuinige elektrische handdoekradiatoren

Er wordt meestal voor een elektrische handdoekradiator gekozen als bijverwarming van een badkamer. Anders zou deze te veel elektriciteit verbruiken. Toch wordt het aangeraden om een energiezuinige radiator te plaatsen. Dit is beter voor het milieu en jouw portemonnee. Een energiezuinige handdoekradiator kan je herkennen aan het energie-label. Kies bij voorkeur altijd voor een A-label en met bedienbare thermostaat. Ze zijn iets duurder in aankoop maar je wint je geld op termijn gegarandeerd terug, zeker als je nog eens elektriciteit opwekt met zonnepanelen.

Lees hier hoe je een energiezuinige handdoekradiator kan herkennen

 

Elektrische handdoekradiator met blazer

Aangezien meer en meer nieuwe woningen en kantoren goed geïsoleerd worden, is er minder vraag naar dure verwarmingsinstallaties. Daarom wordt elektrisch verwarmen van de badkamer meer en meer populair. Sommige fabrikanten spelen hierop in en innoveren hun producten. De badkamerradiator met blower of blazer bijvoorbeeld. Er wordt onderaan de radiator een verwarmingsventilator geplaatst die de warme lucht door de ruimte blaast. Hierdoor warmt de ruimte zeer snel en gelijkmatig op en heb je minder het gevoel van tocht. Wat handig is, zeker in een badkamer waar je het snel warm wenst. Sommige toestellen bevatten ook een sensor waardoor het toestel aanslaat wanneer je de badkamer betreedt.

Prijs elektrische handdoekradiator

De prijs hangt af van een paar criteria zoals:

 • afmetingen ( hoogte / breedte );
 • vermogen;
 • afwerking; ( gelakt aluminium / chroom / inox / staal )
 • buizen vlak of rond / vlak paneel
 • al dan geen blowerfunctie;
 • al dan geen ingebouwde thermostaat;
 • moeilijkheid van plaatsing;
 • bediening ( manueel / app / wifi );

Prijs elektrische handdoekradiatoren

Model Richtprijzen*
Buizenradiator rond  - Wit gelakt - 50 x 170 cm - 1.000 Watt € 300
Buizenradiator rond - Wit gelakt - 60 x 180 cm - 1.200 Watt + blower € 750
Buizenradiator vlak - Aluminium - 50 x 180 cm - 2.500 Watt + blower € 1.050
Radiator vlak paneel - Staal - 50 x 180 cm - 2.250 Watt + blower € 900

* Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW, exclusief installatiekosten.

Wat de totale kostprijs is om jouw badkamer te verwarmen is moeilijk op voorhand te bepalen. Vraag daarom altijd een vrijblijvende offerte aan via onze site. U ontvangt een voorstel met de elektrische handdoekradiator die geschikt is voor jouw badkamer + een overzicht van de totale kosten. Vraag hier uw offerte aan.

Elektrische radiatoren plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte